Coneix el Món Blancher

Moments i experiències entranyables

El món Blancher reflexa tot tipus de notícies referent a la nostra casa, premis, puntuacions dels nostres vins i caves, actes, visita caves etc.
VINS-GASTRONOMIA
AMPOLLAS 60 ANIVERSARI (1955-2015)

Per a commemorar el 60è aniversari de Caves Blancher (1955-2015), el prestigiós pintor Francesc Guilera va preparar una sèrie exclusiva d’ampolles de cava Geroboam i Màgnum.

CULTURA
QUADRE DE JUAN CARLOS FERRIGNO

El pintor argentí Juan Carlos Ferrigno va fer entrega el passat 16 d’agost de 2014 a la Família Carbó d’un espectacular quadre d’un dels vehicles més emblemàtics de l’empresa: el Citroën 2 CV.

CULTURA
DEDICATÒRIA PERE CÀNOVES

L’artista de vitralls Pere Cànoves, autor de més de 10 vitralls de la Catedral de Palma de Mallorca i d’algun vitrall de Santa Maria del Mar de Barcelona, i amic i client de Caves Blancher, va realitzar una dedicatòria en el llibre de les Caves.

VINS-GASTRONOMIA
GUIA VINS CATALUNYA 2014

Entre els tops de la passada edició de la Guia de Vins de Catalunya 2014, es troben dos dels nostres productes: el cava Blancher Reserva Nature amb una puntuació de 9.5 sobre 10, i el cava Gran Reserva Nature 2008 amb una puntuació de 9.55 sobre 10.

GENT-OCI
EN EL AIRE D´ ANDREU BUENAFUENTE

Membres de la família Carbó de Caves Blancher van assistir al programa En el aire d’Andreu Buenafuente. Caves Blancher n’és un dels patrocinadors des de l’any 2013.

GENT-OCI
IX RALLY PAIS DEL CAVA

Caves Blancher va organitzar a la Cofradia del Cava de Sant Sadurní d’Anoia el passat 1 de juny de 2014, la sortida del IX Rally del Cava de cotxes clàssics, en què van participar un total de 40 automòbils. La cursa va finalitzar el seu recorregut a la localitat de Vilanova i la Geltrú.

GENT-OCI
II MARXA ALS MONASTIRS

El passat 3 de juny de 2014 el club excursionista Els Blaus de Sarrià va organitzar la II Marxa als Monestirs entre el barri de Pedralbes de Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Caves Blancher va col·laborar en els avituallaments servint vi Criança Mercè 2006.

CULTURA
PRESENTACIÓ “LLIBRE OBERT AL VENT”

El 23 de maig de 2014 es va presentar a la biblioteca de Sant Sadurní d’Anoia el llibre Llibre Obert al vent de l’escriptora Antònia Torrelles Forcada, membre de la família Carbó de Caves Blancher. La Laia i la Mercè Carbó van recitar-hi poesia.

A l’acabar l’acte, els assistents van poder brindar amb cava Blancher Reserva Nature 2010.

CULTURA
POESIA I CAVA 2014

El 24 de maig de 2014 es va celebrar  el tradicional acte Poesia i Cava. En aquesta edició es van recitar poemes dels escriptors Laura Dalmau, Dionís Lluch i Mercè Solé, davant la mirada de 150 espectadors.

A la finalització de l’acte, es va oferir als assistents una copa del nostre cava Blancher Reserva Especial.

GENT-OCI
PETIT COMITÉ CLUB DE DEPORTIVOS

El club de cotxes exclusius Petit Comitè, va degustar un aperitiu a les Caves Blancher el 18 de maig de 2014, després de fer un recorregut per diferents llocs d’interès del nostre municipi. Petit Comitè destaca pels cotxes esportius que llueixen els seus socis: Ferrari, Porche, Ferrari, Porche, Aston Martin, Benley, Lamborghini, BMW, Mercedes Benz, Audi, entre d’altres.

CULTURA
SANT JORDI 2014

El 23 d’abril de 2014, Caves Blancher en col·laboració amb la Confraria del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, va participar a l’acte Per Sant Jordi, llibre, rosa i cava, celebrat al Palau Robert de Barcelona. En aquest acte, s’obsequiava als compradors de llibres o roses amb una copa de cava Blancher Reserva Nature.

CULTURA
EXPOSICIÓN “ART EN MOVIMENT”

El 16 de maig de 2014 es va inaugurar l’exposició de pintura sobre cotxes de Fórmula 1 i Resistència, del pintor argentí Juan Carlos Ferrigno Art en Moviment, davant la presència de nombrós públic i l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, la Sra. Susana Mérida.

VINS-GASTRONOMIA
COLLA MARISKEIROS VISITA BLANCHER

El 26 de febrer de 2014, el grup Mariskeiros, aprofitant la seva visita i tradicional calçotada anual, va entregar a la família Carbó de Caves Blancher un pastís elaborat amb fondant i fet per la pastissera Carolina Urdinenea, anomenat Ampolla Blancher.

GENT-OCI
VISITA COL.LEGI DEL CARME

El passat 21 d’octubre de 2013 els alumnes de 4 i 5 anys del Col·legi del Carme de Sant Sadurní d’Anoia (aproximadament 50 nens i nenes) van visitar les Caves Blancher per poder entendre com es fa el cava, producte estrella del nostre municipi.

Des de fa 13 anys, els alumnes d’aquesta escola trien Caves Blancher com a primera visita dels nens a unes caves.

CULTURA
LITOGRAFIA DE FRANCESC GUILERA

El 27 de desembre de 2013, l’artista-pintor Francesc Guilera va fer entrega a la família Carbó de Caves Blancher d’una litografia (prova d’autor) dedicada a Caves Blancher.

GENT-OCI
ESMORZAR DE COL·LECCIONISTES DE PLAQUES DE CAVA

Amb motiu del 20è aniversari de la primera Trobada de Col·leccionistes de plaques de cava del món, celebrat el mes d’octubre de l’any 1994 a les caves Blancher, la família Carbó va convidar el passat 5 d’octubre de 2013 a esmorzar a alguns dels col·leccionistes que havien assistit a la primera edició. Entre els assistents, destacava la presència de la CPC (Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava), Leo Galmes, Ramon Castells, Marc Martí, Carles Cornella i Ricard Martí.

En aquest acte es va fer entrega al Sr. Josep Carbó d’una placa commemorativa feta per l’artista Xavier Martí i que tenia 50 cm de diàmetre. Per la seva banda, la família Carbó va entregar a tots les assistents una litografia firmada per l’artista local Francesc Guilera.

GENT-OCI
BUENAFUENTE COMPARTE UNA BARBACOA

El popular presentador de TV Andreu Buenafuente va compartir visita i barbacoa amb la família Carbó el passat 23 de desembre de 2013.

Caves Blancher ha col·laborat amb els dos últims programes d’Andreu Buenafuente: Buenas noches Buenafuente i En el aire i també va llançar una edició per a col·leccionistes de plaques de cava obra del popular presentador.

GENT-OCI
VIII RALLY DE COTXES ANTICS PAÍS DEL CAVA

El passat 30 de juny de 2013 es va celebrar al País del Cava la 8a edició del Rally de cotxes antics del cava. La prova va començar a la localitat de Vilobí del Penedès i va acabar a les Caves Blancher de Sant Sadurní d’Anoia. Van participar-hi 54 automòbils.

GENT-OCI
TROBADA DE CARRUATGES

Com ja és tradicional a Sant Sadurní d’Anoia, el dia 11 de setembre –Diada de Catalunya- es celebra un recorregut de carruatges amb cavalls per tot el poble. El Sr. Malet, que participava a l’acte amb 3 carruatges dedicats al món del vi, va acabar el seu recorregut a les Caves Blancher per tal de convidar a tots les seus companys a una copa de cava.

CULTURA
EXPOSICIÓ DE CÒMICS

Amb motiu de la Setmana del Cava, la Família Carbó ha fet una exposició de còmics originals dedicats al Cava. Josep Carbó col·leccionista de còmics ha recopilat els últims anys més de 100 originals dedicats al cava entre ells podem destacar autors com Francisco Ibañez, Jordi Labanda, Josep M Blanco, Joaquim Muntañola, Roser Capdevila, Ramon Sabates, etc

CULTURA
POESIA I CAVA 2013

El passat mes de maig es va celebrar a Sant Sadurní d’Anoia el cicle de Poesia a les Caves, on cada divendres es reciten poesies en una cava diferent. El 17 de maig es va celebrar a les Caves Blancher. Van assistir a l’acte unes 100 persones. Els poetes participants van ser Eduard Sanahuja, Vicenç Llorca i Manuel Forcano

GENT-OCI
RALLY DE COTXES CLÀSSICS

El passat 12 d’octubre de 2006 es va celebrar a Sant Sadurní d’Anoia i a la comarca una nova edició del Rally del Cava de Cotxes Clàssics on una de les parades es va fer a les Caves Blancher, on es va fer entrega a tots els participants d’un lot amb dos ampolles de Cava Blancher Gran Reserva Brut Nature

VINS-GASTRONOMIA
JULIO SALINAS A LA MOSTRA

Caves Blancher va ser a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, celebrada al Passeig Lluís Companys de Barcelona del 21 al 24 de setembre de 2013. Va ser el lloc escollit per a presentar-hi com a novetat el Guixeres Blanc 2012. També s’hi podia degustar el Gran Reserva 2008, Obrac 2008, Teresa Blancher 2007, i els reserves Capdevila Pujol, Rosat Brut i Reserva Nature.

Julio Salinas ex-jugador del F.C.Barcelona va visitar el nostre estand per provar els nostres productes i endur-se les últimes novetats de plaques de cava.

GENT-OCI
IV GALA TIR LLIURE

El passat 5 de febrer de 2013 es va celebrar la 4a Gala Tir Lliure organitzada pel programa Tir Lliure de Mataró Ràdio i l’Associació de Bàsquet on premien als millors jugadors de Bàsquet del Maresme, Caves Blancher col·labora amb aquest acte des de fa tres temporades.

VINS GASTRONOMIA
CAVES BLANCHER

(Vídeo promocional dels anys 80) Caves Blancher va fer aquest vídeo promocional a finals dels anys 80, produït per l’empresa Report 4, on es pot veure la nostra manera de treballar. Aquest vídeo era admirat per molts cellers i en aquell moment era la manera més eficaç perquè el client pogués conèixer finalment com es produeix el cava Blancher.

GENT-OCI
DUEL BÀSQUET FAMÍLIA CARBÓ FAMÍLIA MARTÍ

Des de fa tres temporades la família Carbó de Caves Blancher i la família Martí de Marc Martí Publicitat s’enfronten en un partit de bàsquet que es disputa al Pavelló Municipal de Sant Sadurní d’Anoia. De moment, la balança es decanta per la família Martí amb 2 victòries i una derrota. Entre els 2 equips, més de 15 jugadors porten el cognom Carbó o Martí. Una vegada acaba el partit es fa una barbacoa a Caves Blancher.

VINS-GASTRONOMIA
TICKETDAY

Caves Blancher participa a les jornades de Ticketday que va organitzar l’empresa Servisweb el passat 25 de gener de 2013 a la seu que tenen a Fornells de la Selva. Una vegada acabades les conferències tots els assistents van tenir l’oportunitat de provar el Cava Reserva Nature amb unes croquetes de la marca Cuinats de l’Empordà

CULTURA
SOPAR SOLIDARI CÀRITES

Caves Blancher participa al sopar solidari organitzat per la Confraria del Cava de Sant Sadurní a favor de Càritas, celebrat el passat 14 de desembre de 2012 a la Sala Oval del Palau Nacional de Catalunya

CULTURA
POESIA I CAVA 2012

El divendres 11 de maig de 2012 es va celebrar a les Caves Blancher el recital de poesia a càrrec dels poetes Jordi Llavina, Vinyet Panyella i Pura Salceda. L’acte el va organitzar l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia dins el Maig Cultural

VINS-GASTRONOMIA
BUENAFUENTE

El popular presentador i dibuixant Andreu Buenafuente ha fet aquest simpàtic dibuix per tal que Caves Blancher llanci al mercat una edició per a col·leccionistes, composada d’un lot de dues ampolles (Reserva Nature, Reserva Rosat) amb etiqueta i plaques dissenyades per l’Andreu. Per la seva banda, Blancher ha col·laborat en el nou programa Buenas noches, Buenafuente

VINS-GASTRONOMIA
MEDALLA BRONZE GIROVÍ 2012

El nou cava Reserva Rosat Brut elaborat amb les varietats Trepat, Pinor Noir i Garnatxa, amb una criança d’uns 24 mesos, ha obtingut la medalla de bronze al concurs celebrat a Giroví el passat 5 de maig de 2012

GENT-OCI
BOMBERS ALEMANYS

El grup de bombers FEUERWEHR-Obertürkheim, d’un petit poble proper a STUTTGART, va aprofitar la seva estada a Catalunya per visitar Cava Blancher, tastar els nostres vins i caves i cantar algunes cançons típiques de la seva regió acompanyades d’una pianola.

GENT-OCI
TROBADES MOTOS

El 12 de maig de 2011, un total de 80 motoristes de l’Associació Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès van esmorzar a les Caves Blancher amb motiu de la celebració de la Ruta de les Caves.

VINS-GASTRONOMIA
ALIMENTÀRIA 2012

Caves Blancher va participar al certamen Alimentària 2012 dins el pavelló de Intervin i dins l’estand de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).

CULTURA
LUIS CAMPO VIDAL

El 19 de març de 2011, l’autor Luis Campo Vidal va presentar el seu llibre "Alexia and the Media Moguls", en què Cava Capdevila Pujol era un dels protagonistes. L’acte celebrat a Cavas Blancher va ser conduït pel periodista de TV3 Pau Huguet Maria i comissari de hi va ser present la Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa.

VINS-GASTRONOMIA
MEDALLA D´OR GIROVÍ 2011

El nou cava BLANCHER RESERVA NATURE, un cava elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada amb una criança de 24-30 mesos, va ser premiat amb la medalla d’or en el concurs GIROVÍ 2011 el passat mes d’abril

VINS-GASTRONOMIA
DINAR 10È ANIVERSARI CPC

Amb motiu del 10è aniversari de la CPC (Associació Col·leccionistes de Plaques de Cava) es va fer un dinar a les Caves Blancher (lloc on es va fer el primer intercanvi el 1994) el dia 9 d’octubre de 2014 amb l’assistència de 125 persones.

VINS-GASTRONOMIA
CAMBRA COMERÇ

El 18 d’octubre de 2005 va entregar-se a Josep Carbó Capdevila la distinció que la Cambra de Comerç de Catalunya atorga a totes les empreses que fan 50 anys d’activitat empresarial.

GENT-OCI
CLUB NATACIÓ BARCELONETA

L’1 d’agost es va celebrar a les platges de la Barceloneta la diada del soci on van assistir més de 150 comensals. Caves Blancher va col·laborar amb aquest acte. A la foto, el Josep Carbó Capdevila amb el famós nedador David Meca.

GENT-OCI
PORTAAVIONS PRÍNCEP D’ASTÚRIES

Part de la tripulació del Portaavions príncep d’Astúries, va aprofitar la seva estància a Barcelona, el 25 de setembre de 1995, per visitar les Caves Blancher. La comitiva va ser presidida pels diferents mandataris.

CULTURA
VISITA HONORABLE CONSELLER FRANCESC XAVIER MARIMON

El 25 de novembre de 1997 va visitar les nostres instal·lacions l’honorable Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Marimon. L’acte va acabar amb un dinar on van assistir tots els membres de la família Carbó, l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, el delegat territorial de la Generalitat, Josep Mª Espelta, el Director de l’INCAVI, Domingo Valiente, i Àlex Pren.

GENT-OCI
REAL SOCIEDAD

La Reial Societat, flamant campió de la Copa del Rei de 1987, va celebrar juntament amb els seus simpatitzants el títol aconseguit. Va fer-ho des del balcó de l’Ajuntament de Donosti el passat 28 de juny de 1987. El cava que va acompanyar la festa va ser cava Blancher. Cava Blancher també va col·laborar amb la festa que la Reial Societat va fer a totes les penyes al Velodromo d’Anoeta el 30 de juny de 1987.

VINS-GASTRONOMIA
1º TROBADA PLAQUES CPC 1994

A l’octubre de 1994 es va fer a les Caves Blancher el primer intercanvi de plaques de la CPC (Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava). Van assistir-hi unes 200 persones. Aquest dia va començar un fenomen que té milers de seguidors.

CULTURA
INFORME SETMANAL

El periodista Javier Basilio va entrevistar a Josep Carbó Capdevila per un especial que es va emetre el 6 de desembre de 1983 pel programa Informe Semanal, sobre els productes típics nadalencs.

VINS-GASTRONOMIA
CERCLE D’OR INTERNACIONAL A LA QUALITAT

El 1986 les Caves Blancher van ser premiades per BID (Business Initiative Directions) amb el Cercle d’Or Internacional a la qualitat. El premi va ser recollir per Josep Carbó Capdevila, i entregat per part del president de BID Mr.Malcolm F.Plaeguer a Madrid.

GENT-OCI
ARTUR MAS

Mònica Carbó (Dama d’Honor del Cava 2011) juntament amb el President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas. Era instants abans de ser investit com a Confrare d’Honor del Cava el passat 14 d’octubre de 2011.

GENT-OCI
REINA DEL CAVA 2011

Malena Costa (Reina del Cava 2011) juntament amb la Mònica Carbó (Dama d’Honor del Cava 2011) i Josep Carbó (Membre de la Junta de la Confraria del Cava), instants abans que la Malena Costa fos investida Reina del Cava 2011 el 8 d’octubre de 2011.

GENT-OCI
JOAN LLANERAS

El flamant ciclista mallorquí guanyador de 2 medalles en els últims Jocs Olímpics de Pekín va visitar les Caves Blancher el passat 11 d’octubre de 2008. A la foto, Joan Llaneres amb la seva dona, Josep i Ramon Carbó Planas i la nena Mercè Carbó, que porta penjades les medalles que va guanyar Joan Llaneras.

GENT-OCI
TXIKI BEGUIRISTAIN

Aitor Beguiristain, més conegut com a Txiki, jugador del FC Barcelona que va aprofitar la seva visita a Sant Sadurní d’Anoia l’1 de juny de 1990 per visitar les Caves Blancher. A la foto amb el Ramon i l’Enric Carbó Planas.

CULTURA
SI LO SE NO VENGO

El 16 de desembre de 1998 es va gravar la segona part del programa Si lo sé no vengo, dedicat al món del Cava. Portava el nom de Doble o mitad. Els participants en aquest programa eren els joves confrares del Cava. Entre ells hi havia els germans Ramon i Enric Carbó Planas. El programa estava dirigit pel presentador Jordi Hurtado i com a concursants hi havia el Javier Basilio i la presentadora Irma Soriando.

A les fotos, Ramon i Enric Carbó Planes, juntament amb altres joves confrares. I a l’altra fotografia, Ramon Carbó, juntament amb la cantant Paloma San Basilio que també va participar al programa amb finalitats benèfiques. Es va emetre per TVE el 25 de desembre 1988.